+381.23.831.413 office@waterscan.rs

Vízlágyítók

A víz szűrését sikeresen elvégezik a jonoizmenjivačok. A jonoizmenjivačok sikeresen enyhítik a víz keménységét, eltávolítják a nitrátokat, és minden más kémiai elemet, amely megtalálható a vízben. E szűrők nagyon népszerűek az élelmiszeriparban, és szelektíven szűrik a kívánt anyagot.

Vízlágyítók vode sa jednom kolonom

A vízlágyítók feladata az, hogy eltávolítsák a vízkeménységet, azaz a sókat, a magnézium és kálcium lerakodásokat. Ezek a sók vízkövet hagynak maguk után a vízvezetékekben és az egészségügyi kézi eszközökben. A víz keménysége sokszor problémát okoz a technológiai folyamatok alatt, legfőképp az élelmiszeriparbanés más iparágakban, ahol adott minőségű víz szükséges. A meglágyított víz kimondottan jó a gőzkazánoknak, melegítő kazánoknak a keringési rendszerekben.

Az alapelv a következő: a szűrőberendezés kellékként tartalmazza a jonoizmenjivačot, amely a fent felsorolt elemek csökkéntésére alkalmas. A feldolgozott nyersvíz mennyisége után a jonoizmenjivač megtelik, és regenerációt igényel. A regenerációt konyhasóval (NaCl) végezzük. A regeneráció alatt leállítjuk a szűrőberendezést, végbemegy a folyamat, majd ismét beindíthatjuk a szerkezetet.

Omekšivači vode sa dve kolone

A vízlágyítók feladata az, hogy eltávolítsák a kálciumot és a magnéziumot, amelyek vízkövet hagynak maguk után minden olyan felületet, amellyel víz érintkezik. A vízkő negatív hatással van minden érintkezési felületre. E berendezések úgy vannak megépítve, hogy biztosítani tudják a folyamatos nyersvíz feldolgozást. Az egysoros berendezéseknél le kell állítani a folyamatot, hogy a kellék regenerálódjon. Amíg nem regenerálódik a víz a technológiai folyamatban, addig nincs vízellátás. Ezért a berendezéseket bővítjuk még egy sorral, és egy speciális automatikus vezérlőfejjel, amely szabályozza a berendezés működését. A szabályozás a következő módon megy végbe: az egyik sor a nyersvíz feldolgozását végzi, míg a másik regenerálódik. Amikor az egyik sor megtelik, a vezérlőfej automatikusan blokkolja, és a másik lép üzembe. A két sor folyamatosan váltakozik, biztosítva a vízellátás folyamatosságát. A készülékek minden iparban alkalmazhatóak.

Ipari kapacitású vízlágyítók

A vízlágyítás alatt eltávolítjuk az ásványokat és a sókat, amelyek a víz keménységét okozzák. Vízlágyítás után a ionikus változások megakadályozzák a vízkő további lerakodását (kálcium és magnézium). E berendezéseknél a regenerálódás automatikus. Összeköthetünk egytől négysoros kapacitású rendszereket (?). Továbbá összeköthetők azok a rendszerek is, amelyek egy rendszeren belül négy, nyolc, tizenkettő sort tartalmaznak.