+381.23.831.413 office@waterscan.rs

Vastalanítók

Vastalanítók

A Vastalanítók arra szolgálnak, hogy eltávolítsák a felesleges vasat a vízből. A vas sokszor megtalálható a vízben, és befolyással van a színére is (vöröses/rozsdás színt ad neki). Mindemellett a mikroorganizmusok sikeresen felhasználják a saját metabolizmusuk alatt, és barnás, iszap-szerű végterméket hagy maga után a csövekben és a tartályokban.

Ezek a termékek úgy vannak előlátva, hogy a mangánt (Mn) és a vasat (Fe) is kiszűrjék a vízből, így kettős hatással bírnak. Azokban a vizekben, amelyekben nagyobb mennyiségben jelen van a két elem, általában nem átlátszóak és barnássárga színük van. Szinte egész Vajdaság területén magas vastartalma van a víznek, a mangán pedig a megengedettnek a felső határát súrolja. Ezekkel a szűrőkkel távolítjuk el a hidrogén-szulfidot és egyes esetekben az arzént is.

A víz vastalanítása után a zöld homoknak köszönhetően nincs több barna és iszapos lerakodás a csövekben, víztárolókban. E berendezéseknél a massza regenerálása automatikus. Rendelkezünk egysoros és egy vezérlőfejű berendezéssel. Amikor a sor megtelik, a munka leáll, és kezdetét veszi a regenerálásra szánt idő. Ez általában az éjszakai órák alatt megy végbe. A folyamatot nevezzük. A berendezés ezáltal biztosítja a tiszta vizet a nap folyamán. A készülék megszakítás nélkül vezérli a regenerálódást. A berendezés méretét a víz analízise és áramlása határozza meg. A regeneráció lehet folyamatos vagy

Megjegyzés: Az imént felsorolt készülékek a GREENSAND PLUS 100% számításain alapul. Nagyobb kapacitás esetén keressen fel bennünket.