+381.23.831.413 office@waterscan.rs

Deferizatori

Deferizatori

Deferizatori uklanjaju gvožđe iz vode

Deferizator je uređaj koji služi za uklanjanje viška gvožđa iz vode. Gvožđe se često susreće u vodi. Ono utiče na boju vode (daje crvenkastu boju- boja rđe). Osim toga mikroorganizmi ga uspešno koriste u svom metabolizmu, a produkt je braonkasti mulj u vodokotlićima i cevima.

Uklanjanje mangana, vodonik sulfid…

Ova ispuna je prilagođena da uklanja i mangan što znači da ima dvojaku funkciju, uklanja i gvožđe (fe) i mangan (mn). Vode koje imaju veću koncentraciju ova dva elementa nisu baš prozirne. Imaju boju koja najviše liči na braunkasto žuto.

Skoro cela Vojvodina ima veću koncentraciju gvožđa u vodi. Koncentracija mangana je obično na gornjoj ivici dozvoljenog. Ovim filterima, iz naše palete proizvoda, uklanjamo i vodonik sulfid i u nekim slučajevima i arsen.

Rezultati deferizacije vode

Posle deferizacije vode preko zelenog peska nema više taloženja braunkastog mulja po cevovodu ili objektima sa kojima je sirova voda u kontaktu.

Kod ovakvih uređaja regeneracija mase je automatizovana. Imamo jednu kolonu i jednu upravljačku glavu. Kolona, kada se zasiti, staje sa radom i radi regeneraciju u zadato vreme. Zastoj je u noćnim časovima kada se radi regeneracija ili kontra ispiranje.

Na ovaj način uređaj neprekidno obezbeđuje čistu vodu preko dana. Uređaj kontroliše rad i regeneraciju bez prekida. Veličina uređaja se utvrđuje pomoću hemijske analize vode i prema zahtevanom protoku. Regeneracija se može vršiti kontinualno ili diskontinualno.

NAPOMENA: KALKULACIJA NAVEDENIH UREĐAJA JE RAĐENA NA BAZI ODNOSA GREENSAND PLUS 100%,
ZA VEĆE KAPACITETE NAS KONTAKTIRAJTE.